Mad Scientist

Od januarja 2021 se v Sloveniji pojavlja pivo naših dobrih prijateljev iz Tbilisija – pivovarne Megobrebi, kar v gruzijščini pomeni “prijatelji”. Trenutno to pivo je na voljo samo v naši pivoteki v središču Ljubljane, v bližnji prihodnosti pa naj bi bil tudi na voljo v mestnih lokalih in tudi v restavracijah gruzijske kuhinje v Budimpešti.

Megobrebi je projekt, ki je združil ljudi iz različnih držav, ki gorijo od ideje o proizvodnji unikatnega kraft piva. Tako so zdaj varijo zelo izjemno in zanimivo pivo, ki je res narejeno z dušo.

Pivo Megobrebi pomeni najkakovostnejše sestavine, mukotrpen pristop z nenehnim izboljševanjem receptov in nenehnimi eksperimenti, iskanjem novih okusov in kombinacij lokalnih izdelkov (zelenjava, sadje, jagodičevje, zelišča in začimbe), da v pivu čim bolj odražajo vse čar Gruzije in njenih narodnih zakladov.

V liniji piva Megobrebi najdete redna klasična piva (ipa, apa, mleko, ameriški lager), sezonsko sadno pivo (z malinami, granatnim jabolkom, robidami, lubenico itd.), unikatne hibridne vinske ale, zorjene v qvevriju (tradicionalna glina posode za fermentacijo vina) in ekskluzivne sorte, ki jih navdihuje gruzijska kuhinja (gose z okusom kharcho, khinkali ali adzhika).

Če imate svoj bar ali restavracijo, kraft pivoteko (v Sloveniji ali kateri koli drugi evropski državi) in bi radi tam začeli prodajati pivo Megobrebi, lahko nas kontaktirajte:

Scroll to top